Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
2. susret prijevoznika HOK-a
 
Drugi susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore (HOK), u organizaciji Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, održat će se u srijedu, 6. svibnja 2009. godine u Zagrebu, u prostorijama HOK-a, Ilica 49/II, s početkom u 10 sati. Ovaj stručni skup bit će prilika da predstavnici obrtnika - prijevoznika iz svih županija, kojih je danas u Cehu prijevoznika 10.000, razmotre najvažnije probleme s kojima se svakodnevno susreću u svom radu, i ujedno predlože njihova rješenja koja će se uputiti nadležnim institucijama.
Teme skupa bit će posvećene problematici u poslovanju svih prijevoznika okupljenih u Cehu prijevoznika i njegovim sekcijama (prijevoz putnika autobusima, taksi prijevoz, prijevoz izletnika brodovima i prijevoz tereta).
Na Drugom susretu prijevoznika bit će riječi o ekonomskoj cijeni prijevoza i troškovima u cestovnom prijevozu; o pojednostavljenju poslovanja prijevoznika izmjenom postojećeg carinskog režima; o opterećenju vozila i prijevozu rasutih i specijalnih tereta; zatim o radu na crno u autobusnom prijevozu; o inicijativi za izradu jedinstvenog Pravilnika za obavljanje taksi prijevoza u RH te o zaštiti brodara po pitanju kabotaže i goriva.
Domaćin Drugog susreta prijevoznika je Obrtnička komora Zagreb.
Očekuje se da će na susretu, osim prijevoznika, članova Ceha, te predstavnika komorskog sustava, sudjelovati i predstavnici resornog Ministarstava mora, prometa i infrastrukture. U završnom dijelu programa, nakon rasprave usvojit će se zaključci ovogodišnjeg prijevozničkog skupa.
Predsjednik Organizacijskog odbora 2. susreta prijevoznika Hrvatske obrtničke komore je Aldo Ukanović, potpredsjednik HOK-a, a članovi su: Vladimir Celiščak, predsjednik Ceha prijevoznika HOK-a, Damir Lovrenčić, potpredsjednik Ceha prijevoznika HOK-a, Mario Pražen, član Ceha prijevoznika HOK-a, Boris Kos, član Ceha prijevoznika HOK-a, Franjo Svrtan, predsjednik udruženja prijevoznika Zagreb i Željko Smolković, predsjednik Ceha prijevoznika OK Zagreb.
Prilog: Program susreta
29/04/2009 - 19:30
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.