Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Uporaba duhanskih proizvoda
 
Udruženje obrtnika Zadar obaviještava svoje članove kako obveza usklađivanja s odredbama Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda ističe 6. svibnja 2009. godine.

Hrvatska obrtnička komora zaprimila je upit Udruženja obrtnika Novi Marof o potrebi pojašnjenja točnog dana primjene odredbi Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda (NN 125/089 u poslovanju ugostiteljskih objekata. Obzirom je ova tema od interesa za veći broj obrtnika, interes za pojašnjenjem iskazala su i druga udruženja i sami obrtnici, osobito iz razloga što se u posljednje vrijeme u medijima daju informacije s različitim datumima.

Ukazujemo stoga na činjenice da je Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda objavljen u Narodnim novinama broj 125/2008, dana 29. listopada 2008. godine. Člankom 35. navedenog Zakona propisano je da isti na snagu stupa osmog dana od objave, tj. 6. studenoga 2008. godine. Obveza usklađivanja s odredbama ovoga Zakona za vlasnike odnosno korisnike zatvorenog javnog prostora utvrđena je odredbom članka 33. Zakona i za usklađivanje je ostavljen rok od „šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovoga Zakona". Iz navedenog proizlazi da rok za usklađenje ističe 6. svibnja 2009. godine.


06/04/2009 - 09:10
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.