Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Seminar Upravljanje projektima
 
U suradnji Razvojne agencije Zadarske županije i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva 19. - 20. ožujka biti će organiziran seminar-radionica pod nazivom ?Upravljanje projektima".


Seminar je namijenjen samostalnim poduzetnicima, direktorima tvrtki, te djelatnicima tvrtki u razvoju, odnosno svima koji stalno ili povremeno sudjeluju u projektima, bilo kao voditelji ili kao članovi tima, a koji žele steći, osvježiti ili sistematizirati svoje znanje o vođenju projekata, te postaviti solidne temelje za daljnje profesionalno usavršavanju na tom području.


Cilj seminara je upoznati sudionike s principima upravljanja projektima, te predstavljanje niza alata (primjera, radionica i slučajeva) uključenih u program edukacije.


Na seminaru će se obrađivati slijedeće teme:
Postavljanje projekta: osnovni pojmovi i definicije, postavljanje ciljeva i zadataka, upravljačka organizacija i mjerila uspjeha, izvodljivost i isplativost projekta i projektno financiranje
Definiranje strukture projekta: faze projekta, modeliranje projekta, potrebni resursi/kapaciteti
Projektni tim za vođenje: pojmovi i definicije, razvoj tima, od projektnih ciljeva i zadataka do analize potrebnih znanja i vještina za izvođenje projekta
Uobičajni rizici i propusti upravljanja projekata: najčešće greške kod pripreme i izvođena projekata.


Predavač je g. Rajko Porobić, diplomirani inženjer telekomunikacija sa iskustvom na tehničkim i rukovodećim funkcijama. Od specifičnih kompetencija posjeduje znanja kako definirati, voditi i izvoditi kompleksne tehničke programe i projekte (Project Leadership), radio je na poslovima na kojima se zahtijevala odgovornost za poslovni razvoj (Business Development), ima dugogodišnje internacionalno iskustvo, te poznaje mrežne tehnologije (Fix & Mobile Networks).


Seminar će trajati od 8,30 do 16,00 sati u četvrtak i petak, 19. i 20. ožujka.
Rok za prijavu je utorak, 17. ožujka 2009., a prijava je moguća putem pristupnice koju dajemo u privitku na broj faxa 023/492-881 ili na broj telefona 023/492-885, te e-mailom: matilda.dragic@zadra.hr.

Svi sudionici su oslobođeni kotizacije za sudjelovanje na seminaru.

Prilog: Pristupnica za seminar
12/03/2009 - 15:05
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.