Zbog brojnih upita o primjeni Zakona o hrani NN 46/07, konzultantska tvrtka BioQualiTech iz
Zadra održala je 12. veljače 2009. u hotelu Kolovare seminar o HACCP sustavu, namijenjen poslovnim subjektima koji posluju sa hranom.
Planirano mjesto održavanja seminara bilo je u prostorijama Poduzetničkog inkubatora, no zbog velikog interesa i ograničenog kapaciteta konferencijske dvorane, seminar je održan u hotelu Kolovare.
Na seminaru se govorilo prvenstveno o počelima HACCP sustava - svrha, cilj, način implementiranja i
primjena. U sklopu HACCP sustava govorilo se o zakonodavstvu - zakonu i pravilnicima koji određuju
način uvođenja i provođenja HACCP sustava, te aktualnim temama o izradi vodiča za implementaciju
HACCP sustava za pojedine skupine poslovnih subjekata.
Seminar je organiziran u cilju informiranja malih i srednjih poslovnih subjekata koji najčešde nemaju dostup informacijama, a koje se direktno tiču njih i njihove obveze prema zakonima.
Na seminaru je bilo prisutno preko 50 sudionika - ugostitelja, hotelijera, prerađivača ribe i drugih obrtnika Zadarske i Šibensko-kninske županije koji su obveznici primjene HACCP sustava.
Kontakt osoba:
Ivana Maršan Jukid
Tel/fax: 023 331 948