Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Održan seminar-klasteri
 
Unutar projekta Obrtničkog edukacijskog centra, Udruženje obrtnika Zadar, Sekcija za ugostiteljstvo i turizam u suradnji s Razvojnom agencijom Zadarske županije organizirala je seminar pod nazivom "Udruživanjem do uspjeha - klasteri", namijenjen zadarskim ugostiteljima.

Seminar je održan 10. veljače 2009. godine u prostorijama Razvojne agencije Zadarske županije, a financiran je od strane Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Na seminaru su obrađene slijedeće, aktualne teme:
- Konkurentnost u uvjetima globalizacije: načelo i osnovni kriterij stvaranja i razvoja klastera,
- Prednosti i nedostaci klastera,
- Osnovni oblici organiziranja klastera i izrada ugovora o međusobnim odnosima: definiranje pravnog subjekta koji će upravljati klasterom,
- Upravljanje klasterom: izbor lidera, sudionika i upravljačkog tima, komunikacijska infrastruktura.
- Usmjeravanje i koncentracija na ciljeve: program rada i aktivnosti konkretnog klastera.


Seminar je nastavak suradnje Udruženja obrtnika Zadar i Razvojne agencije Zadarske županije na projektu razvoja klastera zadarskih ugostitelja, a na njemu je sudjelovalo ukupno 23 sudionika.

Osim ugostitelja, na seminaru su sudjelovali i proizvođači meda koji su podržali inicijativu osnivanja klastera ugostitelja, te izrazili spremnost na suradnju. Nadalje, među sudionicima bili su i vlasnici malih benzinskih crpki koji su istakli potrebu osnaživanja kroz udruživanje i unutar svoje djelatnosti.


Kontakt osoba:

Dubravko Milin
pročelnik Sekcije za ugostiteljstvo i turizam

11/02/2009 - 13:03
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.