Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Advent u Zadru
 
Manifestacija "Advent u Zadru" ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Zadra, a u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar i Turističke zajdnice grada Zadra, te uz koordinatora internet portala E-Zadar.


Cilj manifestacije je oživljavanje povijesne jezgre Zadra - Poluotoka, te osmišljavanje novih kulturnih i zabavnih sadržaja, kako za građane Zadra, tako i za njihove goste.

Manifestacija započinje 29.11., a uključuje:

- Pripremu i degustaciju najveće štrudle u gradu - subota;
- Uređenje izloga i jelki ispred trgovina i kafića, te nagrađivanje najljepšeg izloga;
- Obilježavanje tjedna bakalara, natjecanje u pripremanju fritula, štandovi sa vrućom hranom i kuhanim vinom....
- Humanitarne akcije: djeca Zadra za djecu Vukovara, 100 obroka za dom starih Sv.Frane, dobrovoljno darivanje krvi - 15 godina udruge Kalelarga, svjetski dan volontera - promocija volonterizma, prikupljanje dobrovoljnih priloga za Udrugu slijepih Zadar;
- Koncerti klapa i zborova, djed Božićnjak....

„Advent u Zadru" započeti će u subotu, 29. studenoga, pripremanjem savijače 'Krševan', u čiju će pripremu biti uključeno oko 20-ak restorana i 400 profesionalnih kuhara te učenika Ugostiteljske škole. Savijača od jabuka protezat će se od crkve Sv. Šime pa sve do crkve Gospe od Zdravlja, u dužini od 780 metara. Savijača će se moći kušati već od 11,00 sati. Uz savijaču, građanima će se na više lokacija dijeliti i čaj, a organizirat će se i prigodni zabavni program na Narodnom trgu.

Tijekom trajanja 'Adventa u Zadru' na zahtjev Udruženja obrtnika Zadar, Poglavarstvo Grada Zadra odobrilo je produženje radnog vremena na Poluotoku i to ugostiteljskim objektima do 01,00 sati, a trgovačkim objektima do 24,00 sata.


Cjelokupni program manifestacije dajemo u prilogu.

Prilog: Program
28/11/2008 - 12:13
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.