Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Jednokratna novčana pomoć ribarima
 
Vlada RH je dana 16. listopada 2008. godine na sjednici donijela Odluku o dodjeli jednokratne financijske pomoći subjektima u ribarstvu zbog teškoća u poslovanju.   Pravo na jednokratnu financijsku pomoć imaju :

a) pravne i fizičke osobe korisnici državne potpore iz modela poticanja proizvodnje, sukladno Zakonu o državnoj potpori u poljoprivredi i ribarstvu, te

b) pravne i fizičke osobe korisnici tržišne kompenzacije temeljem Odluke o dodjeli tržišne kompenzacije za prodani ulov riba i drugih morskih organizama, osim plave ribe, spužvi i koralja

Jednokratna financijska pomoć korisnicima će se isplaćivati u iznosu od 15 % od ukupno ostvarenog iznosa na novčani poticaj iz modela poticanja proizvodnje, odnosno 15 % od ukupno ostvarenog iznosa na tržišnu kompenzaciju u 2007. godini.

Da bi se ostvarilo pravo na jednokratnu financijsku pomoć, potrebno je do 15. studenog 2008. godine, Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja podnijeti Zahtjev koji se zajedno s Odlukom Vlade RH nalazi u privitku.

Privitak:

Prilog: Odluka Vlade RH
Prilog: Zahtjev
03/11/2008 - 09:19
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.