Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Održana svečana obljetnica
 
U Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar, u utorak, 28. listopada 2008. godine s početkom u 11,00 sati pred brojnim obrtnicima i dužnosnicima održana je Svečana 40. obljetnica Udruženja obrtnika Zadar. Predsjednik Udruženja Stipe Knežević otvorio je svečanost i zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu, a osobitu zahvalu uputio je začetnicima, koji su davne 1968. godine prepoznali potrebu osnivanja Udruženja i omogućili pravni okvir i temelj, zahvaljujući kojem obrtništvo i danas u punoj legalnosti djeluje i razvija gospodarstvo i društveni život.

Na svečanosti su dodijeljena priznanja kako pokojnim obrtnicima, koja su u njihovo ime preuzeli sinovi ili unuci, tako i dugogodišnjim, danas umirovljenim obrtnicima i obrtnicima koji su aktivni u tijelima Udruženja obrtnika Zadar.

Tako je Plaketa Doro Petrić - za očuvanje i unapređenje vještina starih obrta, unapređenje zajedništva u obrtu, te solidarnosti u radu i poslovanju obrtnika dodjeljena:
Niki Pavinu, (posmrtno), Marijanu Suraću (posmrtno), Anti Skoblaru (posmrtno), Ivi Mihiću (posmrtno), Mihovilu Barančiću (posmrtno), Anti Špaleti (posmrtno), Jakovu Petriću (posmrtno), Mirku Blaće, Anriju Pavlici, Ivici Čulini, Šimi Žodanu, Rudolfu Režanu, Ivici Ukaloviću i Zoranu Galošiću, a uručili su je predsjednik Odbora za dodjelu priznanja Vinko Pavlović i članica Upravnog odbora Ivana Maršan Jukić.

Zlatna Plaketa dodijeljena je za postignutu visoku razinu kvalitete i uspjeh obrtničkih proizvoda i usluga Slavku Petriću, Rudolfu Biloglavu, Zvonku Kneževiću, Ivančici Krnčević, Susan Manenica, Šimi Buliću i Branku Škari, a uručio ju je Župan Zadarske županije Stipe Zrilić.

Srebrna značka uz pismeno priznanje za doprinos u razvoju obrtničkih asocijacija i strukovnog obrazovanja, te organizacije strukovnog rada i obrtničkih aktivnosti uručena je Adi Duka, Gašparu Serečiju, Ćiri Nekiću, Vesni Parić i Anti Vuliću, a uručio ju je gradonačelnik Grada Zadra Živko Kolega.
Zlatnu značku uz pismeno priznanje za dugogodišnji uspješan rad u obrtu ili obrtničkim institucijama uručio je potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Aldo Ukanović, a uručio ju je Rudolfu Dekortiju, Grgi Kardumu i Petru Kalmeti.

Na svečanosti su uručene i Zahvalnice institucijama za pomoć u organizaciji obrtničkih manifestacija, te promociji obrta i obrtničkih djelatnosti Gradu Zadru, Turističkoj zajednici Grada Zadra, Hrvatskoj obrtničkoj komori i Obrtničkoj komori Zadarske.

Nakon dodjele priznanja predstavljen je kratki film o povijesti obrtništva.
Program svečanosti pratio je i nastup klape Galija, a nakon svečanosti uzvanici su se u predvorju Kazališne kuće počastili domjenkom.

U predvorju Hrvatske kazališne kuće Zadar bila je upriličena i izložba fotografija Ante Brkana s motivima starih obrta.


30/10/2008 - 11:10
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.