Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Lista za samokontrolu
 
Kako bi svojim članovima, ugostiteljima, pružili što potpuniju informaciju o HACCP-u i njihovim obavezama koje iz istog slijede, Hrvatska obrtnička komora je u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi usuglasila listu za samokontrolu ugostiteljskih objekata prema važećim zakonskim propisima, s posebnim naglaskom na zdravstvenu ispravnost hrane.

Lista za samokontrolu ugostiteljskih objekata može poslužiti ugostiteljima kao uvid, odnosno "inventura" u kojem obimu njihovi objekti zadovoljavaju utvrđenim zakonskim obavezama, a bazirano na minimalnim zakonskim zahtjevima trenutno važećih propisa.
Osnovna svrha i cilj ove liste je da se pomogne ugostiteljima da pripreme svoje objekte i da im se ukaže na nedostatke koji eventualno postoje u objektu. Slična lista će se koristiti i prilikom inspekcijskih nadzora, od strane sanitarne inspekcije, a prilikom nadzora ovim upitnikom utvrđuje se analiza stanja.
Popunjavanjem liste za samokontrolu ugostitelj na kraju ima uvid u trenutno stanje njegovog objekta, te na taj način može pretpostaviti što je još potrebno urediti i prilagoditi u svojem poslovanju kako bi objekt zadovoljio higijensko-sanitarne i druge zakonske obaveze.

Ujedno je napravljen i kratki pregled dobrih i loših primjera uvjeta i situacija u objektima u kojima se hrana priprema, kao i pojedini dobri i loši primjeri rukovanja sa hranom.


Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na sljedeće kontakte:

Udruženje obrtnika Zadar
Špire Brusine 11
23000 Zadar
Tel/fax:+385 (0)23 213-379
+385 (0)23 213-678
Web: http://www.uoz.hr/
E-mail: info@uoz.hr

U prilogu vam dajemo listu za samokontrolu i pregled dobrih i loših primjera.

Prilog: Lista za samokontrolu
Prilog: Dobri i loši primjeri
14/08/2008 - 13:49
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.