Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
2. Državno natjecanje florista
 
2. Državno prvenstvo cvjećara Hrvatske obrtničke komore ove godine održati će se 22. rujna u Poreču, u prostorijama Obrtničkog doma. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja je Obrtnička komora Istarske županije, a organizatori natjecanja su Udruženje obrtnika Poreč i Ceh cvjećara Hrvatske obrtničke komore.


Program natjecanja:

Natjecanje će se održavati u prostoru Obrtničkog doma Udruženja obrtnika Poreča, Partizanska 5a, Poreč.

S početkom u 12:00 sati pred stručnim ocjenjivačkim sudom natjecatelji izrađuju sljedeće teme: vjenčani stručak, fantazija (slobodna tema) i zadana tema. Kraj prvog dijela natjecanja predviđa se oko 15:30 sati. Nakon završetka prvog dijela biti će pauza za ručak.

Istog dana, 22. rujna organizator svim prisutnim poklanja edukacijski/demonstracijski seminar  najnovijih cvjećarskih trendova uvaženog nizozemskog floriste. O terminima (satnici) održavanja seminara obavijestiti ćemo Vas naknadno.

Po završetku tog dijela natjecanja, radovi će biti izloženi u prostoru Obrtničkog doma gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti izrađene (gotove) radove.

Drugi dio natjecanja odvijati će se za vrijeme trajanja Cvjetnog bala, koji će početi u 20:30 sati, pred stručnim ocjenjivačkim sudom uz nazočnost publike (gostiju bala) u formi tzv. show programa, uz snimanje kamera i stručnu konferansu, te projekciju na video zidu (wallu).

Natjecatelji će u večernjem dijelu programa izrađivati zadane teme, kao što su aranžiranje stola za dvoje i slobodan stil stručka, a njihov rad svi gosti bala mogu pratiti na video zaslonima (wallu). Po završetku ovog dijela natjecanja, ocjenjivački sud zbraja bodove ( sa prvog i drugog dijela natjecanja) te proglašava sveukupnog pobjednika državnog prvenstva za floriste.

Sveukupni pobjednik je onaj natjecatelj koji ima najviše osvojenih bodova u svim kategorijama.

Stručni ocjenjivački sud čine tri člana, eminentna imena hrvatske floristike i europski licencirani suci sa licencom od FEUPF-e (Europskog udruženja profesionalnih florista), a imenuje ih Organizacijski odbor.

Svi radovi i eksponati natjecatelja biti će izloženi u Obrtničkom domu udruženja obrtnika Poreč po završetku natjecanja. Radovi će biti izloženi do 23. rujna u 14:00 sati kada se isti skidaju i rastavljaju. Radove će se moći razgledati besplatno i po želji

U cilju zaštite eksponata i materijala od natjecatelja organizator će osigurati zaštitarsku službu.

Smještaj i troškovi

Natjecatelji i asistenti su gosti Organizacijskog odbora, i bit će smješteni u samom hotelu. Troškove smještaja za natjecatelja i jednog asistenta po natjecatelju pokriva organizator.

ROK PRIJAVE: DO 5. RUJNA 2008. god.

Broj natjecatelja je ograničen te je stoga iznimno važno da se natjecatelji prijave do nevedenog roka.

U slučaju prevelikog broja natjecatelja organizator zadržava pravo selekcije prijavljenih natjecatelja, prvenstveno po ključu datuma dostavljene (zaprimljene) prijava za natjecanje.

Za sve ostale informacije i prijavu možete se javiti na naše kontakte:

Udruženje obrtnika Zadar
Špire Brusine 11
23000 Zadar

Tel/fax:+385 (0)23 213-379
+385 (0)23 213-678
Web: http://uoz.hr/../
E-mail: info@uoz.hr

04/08/2008 - 10:33
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.