Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Priručnik za ribare i prve kupce
 
Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja izdalo je Priručnik za ribare i prve kupce, a u svezi Pravilnika o uvjetima i načinu stavljanja u promet riba i drugih morskih organizama (NN 136/06, 133/07, 63/08), a čije odredbe su stupile na snagu objavom u Narodnim novinama dok odredbe koje se odnose se na stavljanje u prvu prodaju ribe i drugih morskih organizama te dostavu potrebne dokumentacije (Prodajni list, Izjava o skladištenju ribe) i to čl. 6., čl. 7. i čl. 8. st. 2., 3., 4. i 6. stupaju na snagu 1. listopada 2008. godine.
Prema navedenom Pravilniku, podaci o prvoj prodaji ribe i drugih morskih organizama dostavljaju se na Prodajnom listu u elektronskom obliku. U tu je svrhu u Upravi ribarstva izrađena web aplikacija u koju će prvi kupci od 1. listopada 2008. godine unositi podatke o prometu ribom. Valja naglasiti da su prvi kupci obvezni dostavljati podatke o prvoj prodaji isključivo u elektronskom obliku, putem navedene aplikacije, odnosno nemaju obvezu dostave podataka na papirnatom obrascu.

Ista tako je za naglasiti, za ribare podaci o skladištenju ribe i drugih morskih organizama dostavljaju se Upravi ribarstva - Područnim jedinicama na papirnatom obrascu Izjava o skladištenju ribe ili se unose elektronskim putem na web aplikaciju. Ovoj je aplikaciji moguće pristupiti s bilo kojeg računala koje ima vezu s internetom, uz unos odgovarajućeg korisničkog imena i lozinke.

Ukoliko korisnik želi unositi podatke elektronskim putem, potrebno je da se obrati Područnim jedinicama Uprave ribarstva. U skorije vrijeme bit će mu otvoren korisnički račun, odnosno dobit će jedinstveno korisničko ime i lozinku koji mu omogućavaju da započne upis podataka o skladištenju ribe i drugih morskih organizama.

Na web stranici http://213.147.120.39/ribarstvo_test/loginpage.aspx moguće je pristupiti testnoj web aplikaciji koja je razvijena kako bi se korisnicima omogućilo da se upoznaju s načinom unosa podataka u aplikaciju i u tome usavrše. Testna verzija aplikacije strukturom je identična „pravoj" aplikaciji, no razvijena je isključivo u svrhu edukacije i vježbe te uneseni podaci ne podliježu nikakvom vidu provjere.
Prilog: Priručnik za ribare i prve kupce
01/08/2008 - 11:20
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.