Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
ZADRA - seminari za poduzetnike
 
Održana su još dva u nizu besplatna seminara organizirana od strane Razvojne agencije Zadarske županije. U najavi je trenutno seminar iz skupine "Napredan poduzetnik" , koji će se održati u svibnju, a namijenjen je pružateljima usluga turizma na seoskim gospodarstvima.

U nastavku nešto više o održanim seminarima:

21. travnja 2008. godine u Prostorijama Gradske knjižnice u Benkovcu, održan je seminar na temu klastera s posebnim osvrtom na Klaster benkovačkog kamena i problematiku vezanu uz njihovu djelatnost.

Seminaru su se odazvali članovi Klastera benkovačkog kamena, kao i potencijalni članovi.

Sudjelovalo je ukupno 23 polaznika.


Seminar „Udruživanjem do uspjeha - klasteri" organizirala je Razvojna agencija Zadarske županije u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva.


U prvom djelu seminara gđa. Aiša Milović je obradila temu klastera općenito, kako bi svi zainteresirani dobili uvid u  prednosti i nedostatke koje donosi udruživanje u klaster.


Gospodin Dragan Vidić iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Odjela za rudarstvo, objasnio je cjelokupnu proceduru koja je potrebna da bi se ostvario konačan cilj, a to je dobivanje koncesije za eksploataciju kamena.

U raspravi koja je uslijedila sudjelovali su predstavnici grada Benkovca, Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, Hrvatskih šuma, članovi Klastera benkovačkog kamena, te obrađivači kamena, potencijalni članovi klastera.


Zaključeno je kako je potrebna dodatna edukacija, te je pokrenuta inicijativa za daljnji razvoj klastera kroz koji bi se pridonijelo razvoju cjelokupnog Benkovačkog kraja.


 

22. travnja 2008. godine u prostorijama Razvojne agencije Zadarske županije održan je seminar „Udruživanjem do uspjeha - klasteri"

Na seminaru su sudjelovali članovi ZIC-a, Zadarskog ICT klastera koji je u osnivanju, kao i ostali zainteresirani.


Gđa Aiša Milović, certificirani konzultant HAMAG-a,  približila je problematiku klastera polaznicima kroz slijedeće teme:

Konkurentnost u uvjetima globalizacije (načelo i osnovni kriterij stvaranja i razvoja klastera, prednosti i nedostaci klastera), Osnovni oblici organiziranja klastera i izrada ugovora o međusobnim odnosima, definiranje pravnog subjekta koji će upravljati klasterom, Upravljanje klasterom (izbor lidera, sudionika i upravljačkog tima, komunikacijska infrastruktura), Usmjeravanje i koncentracija na ciljeve (program rada i aktivnosti konkretnog klastera - polaznika seminara).

Udruživanjem do uspjeha - klasteri je jedan od seminara iz grupe seminara „Napredan poduzetnik".

U lipnju kreće novi ciklus edukacije poduzetnika sa novim i zanimljivim temama.

Sve informacije dostupne su na Internet stranici http://www.zadra.hr/


09/04/2008 - 13:33
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.