Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Baza proizvodnih obrta
 
Na web stranici Hrvatske obrtničke komore nalazi se i baza podataka o proizvodnim obrtima. U bazi je preko 10 000 proizvodnih i ostalih obrta. U tijeku je ažuriranje i nadopunjavanje postojeće baze, a u nastavku informacije o bazi i kako postupiti za promjenu ili prijavu za prvi upis. 

Tekst iz  Obrtničkih novina, br. 90, studeni 2007, str.12


«BAZA PODATAKA O PROIZVODNIM OBRTIMA

OBNOVITE VAŠE PODATKE  ILI SE PRIJAVITE U BAZU


Na web stranici Hrvatske obrtničke komore http://com.hok.hr između ostalog, nalazi se i baza podataka o proizvodnim obrtima. U bazi je preko 10 000 proizvodnih, te niz ostalih obrta.


Raspoloživi podaci o pojedinom obrtu su : kontakt podaci (adresa, tel. fax, e-mail), potencijalne mogućnosti obrta (djelatnosti prema katalogu djelatnosti HOK-a, raspoloživa oprema i strojevi, radni prostor), voljnost sudjelovanja u katalozima HOK-a, stručne nagrade, certifikati i najvažnije - proizvodni program.


Podaci se mogu pretraživati po proizvodnom programu, djelatnostima, te svim ostalim navedenim podacima. Također, podaci su prevedeni (engleski, talijanski, njemački), te su na taj način upotrebljivi i na stranom tržištu.


Osim navedenih podataka, imate mogućnost staviti na Internet do pet fotografija, kojim promovirate vaše proizvode ili kapacitete. Također, omogućujemo vam da besplatno postavite vašu kompletnu web stranicu - sa više fotografija, teksta i drugih informacija.


Podaci u bazi na Internetu, koristiti će se za izradu raznih poslovnih ispisa, kataloga, strukovnih pregleda, promociju i poslovno povezivanje.


Nije nužno da za promjenu podataka imate kompjutor i Internet. Ovo se može učiniti u svakom udruženju obrtnika, područnoj komori, ali i kod vašeg poznanika koji ima pristup Internetu.


Za promjenu podataka morate znati vaše korisničko ime i lozinku.

Ako do sada niste osobno mijenjali korisničko ime i lozinku, navedene podatke možete saznati :

- u vašem udruženju obrtnika,

- u vašoj područnoj komori

- u Hrvatskoj obrtničkoj komori,

Obzirom da su korisnički podaci (ime i lozinka) poslovna tajna, potrebno je osobno se obratiti ili tražiti podatke dopisom.  Korisničke podatke  se može dobiti i na mail, ali je potrebno u upitu dati korektan "JMBG i Broj obrtnice".


Novi korisnici koji se prijavljuju u bazu, trebaju popunjeni, potpisani i žigosani formular s podacima poslati na HOK, Ilica 49, Zagreb.

Više detalja, obrazac za upis podataka i drugo, pogledajte na našim web stranicama http://com.hok.hr/, vidi Uputstva.

Eventualna pitanja uputite na cehovi@hok.hr,

faks 01 48 46 610, tel. 48 06 619, 48 06 632.

Ukoliko želite da vaši obnovljeni podaci budu na novom CD-u Poslovne informacije 2008., potrebno je da promjene ili novi upis izvršite do 31. prosinca 2007. godine.»

 

14/12/2007 - 11:06
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.