Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Veletržnica ribe Rijeka
 
Dana 19. listopada planirano je otvorenje prve hrvatske veletržnice ribom u Rijeci. Početak rada predviđen je za 22. listopada 2007. godine. Veletržnica je organizirana kao burza i na njoj će se svakodnevno obavljati prodaja kvalitetne svježe ribe, rakova i školjkaša.




Veletržnice su veći centri na kojima se riba prodaje putem javne dražbe ili izravnom pogodbom velikim potrošačima i osobama s registriranom djelatnošću koji kupuju ribu u gospodarske svrhe. Predviđeni sadržaji veletržnica pružaju operativnu mogućnost direktne suradnje struke i znanstvenih institucija, trajni monitoring, kao i promociju interesnog povezivanja u ribarstvu. Isti su ujedno i garancija zaštite interesa ribara kroz suradnju i utjecaj na institucije, a predstavljaju i bitan pomak u približavanju gospodarskim standardima Europske unije.

Svi ribari koji su zainteresirani za prodaju svog ulova na Veletržnici, mogu se javiti u Udruženje obrtnika Zadar ili na kontakte Veletržnice (Veletržnica ribe Rijeka  d.o.o. Milutina Barača 19, 51000 Rijeka, 051/829-470 Fax 829-480, E-mail: veletrznica.ribe.rijeka@1ri.t-com.hr).


05/10/2007 - 12:57
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.