Udruenje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Zagrebački velesajam 25.-29.04.
 
Udruenje obrtnika organizira jednodnevni posjet Zagrebačkom velesajmu. Posjet se organizira 28. travnja 2006. godine, a za članove Udruenja izlet je besplatan.

48. ME?UNARODNI SAJAM OBRTNI? TVA U ZAGREBU

Hrvatska obrtnička komora (HOK) zajedno s područnim obrtničkim komorama i udruenjima, i ove godine organizira nastup hrvatskih obrtnika na 48. Međunarodnom sajmu obrtnitva (MOS) u Zagrebu, koji se odrava od 25. do 29. travnja 2006. godine na Zagrebačkom velesajmu, u sklopu Međunarodnog sajma GRAđENJE I OPREMANJE.  U paviljonu 5, na ukupnoj izlobenoj povrini od cca 3.800 m? odrat će se dvije manifestacije: u prizemlju će biti sajamska izloba (48. MOS), a na galeriji prezentacija strukovnih zanimanja "elim biti majstor". 

Na 48. MOS-u nastupit će 290 izlagača; od toga na 2.039 m? unutarnjeg i 188 m?  vanjskog izlobenog prostora, svoje proizvode i usluge predstavit će 273 obrtnika iz 19 hrvatskih upanija u organizaciji područnih obrtničkih komora, a HOK će imati izlagački prostor na 144 m?. Kao i dosadanjih godina, na MOS-u će se, uz HOK, predstaviti partnerske institucije (Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetnitva, HAMAG, Dravni zavod za intelektualno vlasnitvo, HZTK " udruga inovatora Hrvatske, HGK, Hrvatski savez obrtničkih zadruga, Hrvatski zavod za norme i Hrvatska akreditacijska agencija), banke i osiguravajuća drutva (Hypo Alpe Adria Bank, Croatia banka, PBZ, ZABA, Hrvatska potanska banka i Osiguranje Zagreb).

Na galeriji paviljona 5, na 1.200 m? predstavit će se 20-ak strukovnih kola iz cijele Hrvatske, u okviru promotivne akcije Hrvatske obrtničke komore "elim biti majstor", koja se ove godine odrava po četvrti put. Akcija "elim biti majstor" namijenjena je učenicima osmih razreda koji se pripremaju za upise u srednje kole, a tijekom odravanja MOS-a, oko 150 naučnika, budućih majstora, koji se koluju za trideset strukovnih zanimanja, svakodnevno će raditi u malim obrtničkim radionicama i pred posjetiteljima demonstrirati svoje vjetine.

Već tradicionalno, prvoga dana sajma, 25. travnja u 13.00 sati, odrat će se Obrtnički forum, na kojem će sudjelovati predstavnici Vlade RH, dravnih institucija i agencija te HOK-a. Tema ovogodinjeg foruma je "Prilagodba obrtnitva standardima EU".

Tijekom 48. MOS-a, predviđene su i stručne prezentacije za obrtnike i djelatnike komorskog sustava (dravni poticaji, zadruno organiziranje, poslovno povezivanje, financijske institucije").

21/04/2006 - 22:38
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.